Koffiemoment 'zonder drempels'

Contactpersoon
vera.leemans@wemmel.be
School
GBS Wemmel
Wat?

Een zestal keer per jaar houden we ’s morgens, bij de start van de school, koffiemomenten voor de ouders. We doen dit buiten zodat de ouders geen enkele drempel over moeten. Als ze hun kind brengen, krijgen ze een tas koffie en een koekje aangeboden door de leerkrachten.
Meestal koppelen we dit koffiemoment aan een andere actie. Zo hebben we bijvoorbeeld de STRAPDAG, waar de omgeving rond de school verkeersvrij gehouden wordt. De leerlingen komen dan met de fiets of te voet naar school.

Doel

We willen op een informele manier een praatje kunnen slaan met de ouders. Zo leren we de ouders beter kennen. We willen zoveel mogelijk ouders bereiken. Daarom kiezen we ervoor om het koffiemoment buiten te organiseren.

Voordelen

De ouders voelen zich welkom. De ouders en de leerkrachten kunnen op een informele manier een praatje slaan, zo groeit de vertrouwensband. Ouders kunnen elkaar ook onderling beter leren kennen.

Aandachtspunten

Niet alle ouders kunnen hun kind ’s morgens naar school brengen. Daarom kiezen we ervoor om ook af en toe ’s avonds een informeel ontmoetingsmoment te organiseren. Zo kunnen ouders die overdag werken ook gezellig meepraten met andere ouders en de leerkrachten.

Meerwaarde

Het schoolteam en de ouderwerking leren de (andere) ouders beter kennen. De vertrouwensband groeit. Hierdoor zullen ouders ook makkelijker naar de leerkracht gaan als ze iets over hun kind willen bespreken. De drempel om de school binnen te stappen of een leerkracht aan te spreken, wordt verkleind.