Interactieve wandeltochten

Contactpersoon
ouders.centrum@gbsvosselaar.be
gitte_verheyen@hotmail.com
Contactpersoon
Marieke Bavelaar
School
GBS Centrum Vosselaar
Wat?

Oudervereniging 'Ouders aan de slag' van GBS Centrum in Vosselaar ging creatief en coronaproof aan de slag. Ze organiseerden een interactieve gezinswandeling in eigen dorp met originele opdrachten voor elke leeftijd.

Er was een keuze zijn tussen twee tochten. Een korte van ongeveer 2,5 km en een langere wandeling van ongeveer 5 km.
De tochten zijn toegankelijk met een kinderwagen.

De oudervereniging had QR codes opgehangen op de route. Deze konden gescand worden en dan kwam een leuke opdracht op de telefoon.

Met het oplossen van de opdrachten waren er ook leuke prijzen te winnen zijn! Om kans te maken op zo'n mooie prijs moesten ouders foto's doorsturen naar de oudervereniging van de opdrachten die ze met de QR code hadden gevonden. De prijzen waren pakketten met gezelschapsspelletjes. 

Praktisch:

Ouders moesten zich via mail of via een link inschrijven. Per gezin vroegen ze een bijdrage van €5. Als ouders dit gedaan hadden, kregen ze alle informatie voor de 2 wandelingen.

Deze wandeling liep ook tijdens de krokusvakantie, dat was slim gezien! In het totaal konden de ouders een maand lang meedoen met deze interactieve wandeling.

Doel

Via deze weg wordt voor de gezinnen een leuke, actieve activiteit aangeboden. Er komt geld in het laatje van de ouderwerking, wat in de coronatijd niet zo makkelijk is.

Voordelen
  • coronaproof
  • iedereen blijft in zijn bubbel
  • actieve buitenactiviteit
  • iedereen doet het op een moment dat het uitkomt
  • relatief weinig werk voor de oudervereniging (wel in voorbereiding, maar niet bij de uitvoering)
Aandachtspunten

'Ouders aan de slag' werkt met kerngroepjes om de activiteiten uit te werken. Op die manier is de werklast verdeeld. Als een kerngroep hulp nodig heeft dan springen andere ouders bij. 

Meerwaarde

Op deze manier draagt de oudervereniging weer haar steentje bij aan het welzijn van kinderen en ouders.